Get Adobe Flash player

Airconditioning

 

Een goed leef- en werkklimaat is van groot belang voor het dagelijks functioneren van mensen. Uit onderzoek is gebleken dat ongunstige klimaatomstandigheden een negatieve invloed hebben op de productiviteit, concentratie en gevoel van welbevinden. Niet alleen mensen maar ook opgestelde apparatuur zijn gebaat bij een goede klimaatbeheersing.

Daarom adviseren wij altijd op locatie welke airco- en ventilatiesystemen voor uw bedrijfsruimte, praktijkruimte of huis geschikt zijn.

Met airco kunt u het binnenklimaat geheel naar uw hand zetten, het hele jaar door. Wat is prettiger dan een heerlijk koele werkplek in een snikhete zomer? En wat is aangenamer dan te vertoeven in een behaaglijk warme ruimte als het buiten vriest? Verkoeling in de zomer, verwarming in de winter. Moderne airconditioners zijn overigens heel stil. Je hoort ze nauwelijks.

Aircosystemen zijn er in alle soorten en maten. Er is echter maar één systeem dat precies aan uw wensen voldoet. Met onze ervaring kunnen wij u op de juiste manier adviseren.Verwarmen met airco is een uitkomst in situaties waarin de bestaande cv-installatie niet verder kan worden uitgebreid. Of in de seizoenen wanneer de cv buiten bedrijf is.  Er zijn ook systemen met geïntegreerde ventilatie, verwarming, luchtverversing en luchtreiniging.

multisplit-split-airconditioning

   

Airconditioning in uw woning

Ons omgevingsklimaat speelt een grote rol voor de atmosfeer in huis. Airconditioners creëren een aangenaam leefklimaat in elke ruimte en zorgen ervoor dat u zich optimaal thuisvoelt.

Met airco stijgt uw wooncomfort enorm, overdag, ’s avonds en ’s nachts. Stelt u zich eens voor: nooit meer slapen in een drukkend warme slaapkamer. En als u kiest voor airco met warmtepomp, kan in het voor- en naseizoen voortaan de verwarming uit. Dus heeft u ook nog eens lagere stookkosten.

Split- en multi-splitsystemen zijn zeer geschikt voor woningen. Moderne airco’s zijn fraai om te zien, nagenoeg onhoorbaar en voorzien van afstandsbediening, dus zeer gebruikersvriendelijk. Terwijl de systemen met inverter het energieverbruik met 30% omlaag brengen. Airco past in elke woning en elke ruimte. U kunt kiezen uit modellen voor aan de wand, op de vloer en aan of in het plafond.

 lg_artcool_mirror_air_conditioning_1

Airconditioning in uw bedrijf

Ook in een werkomgeving zorgt een gezond binnenklimaat voor tevreden werknemers en klanten. Een fijne werksfeer en betere prestaties zijn het onmiskenbare resultaat !

Geen bedrijf of kantoor kan zonder goede klimaatbeheersing. Onderzoek heeft aangetoond dat goede klimaatbeheersing bijdraagt aan de gezondheid van medewerkers, de productiviteit verhoogt en de creativiteit stimuleert. Niet voor niets stelt de Arbo-wetgeving hoge eisen aan het binnenklimaat.

De huidige aircosystemen zijn compact, fraai van vorm, milieuvriendelijk én… fluisterstil. Ze maken het mogelijk om het klimaat in elke ruimte apart te regelen. Het vermogen kan precies worden afgestemd op elke situatie.  Hiermee zorgen ze voor een aangenaam werkklimaat met een temperatuur en luchtvochtigheid waar uw medewerkers zich prettig en fit bij voelen. Zonder tocht en lawaai.

Voor bedrijven is de keus in systemen en modellen haast oneindig. U kunt kiezen uit systemen die alleen kunnen koelen en systemen met warmtepomp, al of niet voorzien van geïntegreerde ventilatie. Ze zijn nauwelijks hoorbaar en bijzonder zuinig met energie. Systemen met warmtepomp maken cv-verwarming bijna overbodig. En zorgen zo voor lagere stookkosten. U kunt kiezen uit modellen voor aan de wand, op de vloer en aan of onder het plafond.  De satellietmodellen zijn bijna onzichtbaar weg te werken in het plafond; alleen de aanzuig- en uitblaasroosters zijn zichtbaar.

industrial airconditioning-bedrijven

Plaatsing van aircosystemen

Het binnendeel van een splitsysteem is leverbaar voor montage aan de wand, op de vloer, aan het plafond en voor inbouw in of onder het plafond.  De plaatsing van de units is niet alleen een kwestie van smaak en ruimtegebruik,  maar is ook bepalend voor de wijze waarop de lucht de ruimte wordt ingeblazen. Onjuiste plaatsing of  een verkeerde capaciteit kan leiden tot tocht, lawaai en/of onvoldoende koeling.

Verwarmen met uw airconditioning

Het klinkt tegenstrijdig. Maar weet u dat uw airco ook kan worden gebruikt voor verwarming? Split- en multi-split airconditioners kunnen namelijk ook worden geleverd in warmtepompuitvoering.

De koelcyclus wordt dan omgekeerd: aan de buitenlucht onttrokken warmte wordt aan de lucht binnen afgegeven. Dit is een zeer efficiënt proces: warmte uit buitenlucht is immers gratis. Zelfs bij –20°C kan de warmtepomp nog warmte uit de buitenlucht halen. Vooral in het voor- en najaar kan de cv-installatie dan uitgeschakeld blijven. Zo bespaart u flink op energie.

 

Wilt u hier meer over weten? Bel ons 06-10 39 55 14 of neem contact met ons op via de Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.